Halloweentrial 2015

Spookachtig schapendrijven in Noordwijk

gepubliceerd op 2015-07-19

Op 31 oktober 2015 - 1 november 2015 Organiseert Noordwijktrial voor Loek Geerlings de Halloweentrial 2015

Een wedstrijd schapendrijven over 4 verschillende klasse. Op zaterdag ochtend wordt er gelopen in Klasse 1-6uur en Klasse 1½, in de middag wordt er gelopen in Klasse 2. Op zondag ochtend wordt er gelopen in Klasse 1-12uur en Klasse 1-6uur, in de middag wordt er gelopen in Klasse 2.

In de 12 uurs klasse mag de handler voor de schapen lopen om de hond te ondersteunen. Bij Klasse 1-6uur mag de hond ondersteund worden, de handler moet hier wel achter de hond en schapen blijven. Bij Klasse 1½ mag er als dit nodig is, binnen de aangegeven afstand, van de paal afgestapt worden.

Plaats
Noordwijk
Datum
31 oktober 2015 - 1 november 2015
Jury
Susanne Lejuez
Wedstrijdleiding
Jolanda de Haas
Startgeld
DSDS Lid 15,-/Niet Lid 20,-
Opgeven
Per email op halloween@noordwijktrial.nl onder vermelding van dag, klasse, naam handler en hond. Inschrijven kan vanaf 22 augustus tot 24 oktober.
Betalen
Na inschrijving worden de betaalgegevens toegestuurd, inschrijving is definitief na betaling

Er is eenvoudige catering aanwezig. De punten van deze wedstrijd zullen, bij voldoende deelname, mee tellen voor de Challanger Cup


Infodoc
Wanneer
2015-10-31 - 2015-11-01
Waar
Varkensbos Noordwijk
Varkensboslaan Noordwijk
Wedstrijdleiding

Halloweentrial 2015 binnen 2 dagen vol!

gepubliceerd op 2015-08-25

Binnen twee dagen na opening van de inschrijving voor de Halloweentrial 2015 is deze vol. Op dit moment worden alle inschrijvingen die nog binnen komen op de reservelijst geplaatst, mocht er iemand uitvallen zal de eerste op de reservelijst een bericht ontvangen voor inschrijving.

Iedereen die zich ingeschreven heeft hartelijk dank voor jullie enthousiasme, dit motiveert het Noordwijktrial team zeker om nog meer schapendrijf evenementen voor jullie te organiseren.

Sleutelhanger in Prijzenpakket

fairtrade product van de wereldwinkel

gepubliceerd op 2015-10-27

In het prijzenpakket voor de Halloweentrial zit een leuke schaapjes-sleutelhanger, deze hebben wij gekocht bij de wereldwinkel.

Het doel van een wereldwinkel is om met de verkoop van fairtrade producten een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de leefomstandigheden van de producent. Deze schaapjes-sleutelhanger is daar een voorbeeld van, fairtrade gemaakt en komt uit Mexico.

Voor meer informatie over onze partner de wereldwinkel Katwijk klik hier

Halloweentrial 2015

Het verslag

gepubliceerd op 2015-11-03

Terwijl de rijp nog aan de spinnenwebben hing, de ratten hun laatste passen van hun nachtelijke strooptochten zetten en er hier en daar nog het mysterieuze geroep van een uil te horen was (of was het een houtduif, dat kan ook) stond midden op het trialveld een heks, in lange zwarte jas en hoge punthoed. Zij was duidelijk de opperheks, die haar medeheksen en vazallen vertelde hoe zij de duivelse bokken door de poorten van de onderwereld moesten leiden. De hellehonden stonden trillend van opgewondenheid aan de kant te kijken hoe heksen, toverkollen en ander gespuis zich voorbereiden op een helse rit, met gevaar om over giftige zwammen te struikelen en gebeten te worden door spinnen, die uit de zwarte aarde op hekken en palen omhoog gekropen waren. Nog een heks maakte haar entree. Zij sprak het gespuis persoonlijk aan met het bloed op de lippen, mysterieus, iedereen in twijfel achterlatend wat of wie zij die ochtend als ontbijt genuttigd had. We zagen een kerel zonder vel, had de toverkol zijn poezelige huidje opgegeten, of was er iets anders gebeurd? En wie was die kerel in die jurk die ook aan de startpaal verscheen? Het was een raadsel, zoals alles die dag! Terwijl in de boshut een ketel vol groene smurrie pruttelde en kindervingertjes werden gekookt, deden duistere figuren uit het schimmenrijk moedige pogingen om de spleethoevige beesten met gele ogen door het rijk te leiden. De beesten deden allerlei pogingen om aan de nazaten van Cerberus te ontsnappen, bang voor hun lot, om voor eeuwig in het diepste duister gevangen te worden. Tevergeefs, hun lot was bezegeld. De opperheks mompelde en krijste vanuit haar heksenkeet wat goed was en beter kon, wat nauwkeurig in de analen der heksen werd bijgeschreven door een witte feeks die naast haar zetelde. Een andere feeks die geprobeerd had om haar toverkolligheid te verbergen onder gepeupel-kledij, toverde met vage toverspreuken wat gifbekers uit haar mouw, sjouwde met toverketels en wenste iedereen succes. De magie was niet van de lucht en zelfs de overvliegende vogels werden er een beetje raar van. (het leek toch echt even of die ene buizerd van plan was om midden in een run midden op het veld te landen.) Goed, tot zover de mystiek.

Zaterdag

Op zaterdag werd er 's morgens in de 1e klasse op 6 uur gelopen, gevolgd door een klasse 1½; wedstrijd. Handlers met duivelshorentjes, honden als vleermuizen, een enkele heks waagde het om per bezem hun run te lopen, het was een kleurrijk spektakel, de Halloweensfeer zat er meteen goed in. De jury van dit weekend, Susanne Lejuez, die volgens de organisatie om haar prachtige uitdossing zelf ook wel in aanmerking kwam voor de originaliteitsprijs, prees tussen de middag met name de 6 uur handlers voor de sterke pogingen om goed op lijn te lopen en Loek Geerlings reikte als gastheer, zoals gewoonlijk de resultaten uit, niet verkleed omdat hij naar eigen zeggen zo ook wel in het Halloweenplaatje paste. De winnaars kregen naast hun beker een mooie bos rozen die ervoor zorgden dat 'de hut van oom Loek' lekkerder rook dan ooit te voren. In de klasse 1-6uur werd Ludya Smit metLizzy eerste, op de voet gevolgd door Peter Lankhuizen met Cain, die een nipte voorsprong had op Fred Dekkers met R.R. Glenmore, die daarmee dus derde werd. In de klasse 1½ mocht Jetty Roos met haar Flo de eerste prijs in ontvangst nemen, sleepte Arianne van Beelen met Puck de tweede prijs in de wacht en werd Saskia Boelens met Wyatt derde.

's Middags bleken enkele schapen nog eigenwijzer dan 's morgens waardoor het opzetteam en sommige honden af en toe behoorlijk op de proef werden gesteld. Toch werden er weer mooie runs gelopen en werden er hoge punten gescoord. Winnaars bleken David Maree met Ace op 1, op de 2e plaats Ellen Lagerveld met Kanly The Big Saren en op plaats 3 Loek Geerlings himself met zijn Queen, die helaas al voor de prijsuitreiking moest vertrekken waardoor Jolanda de eer van het uitreiken op zich nam. Die dag won Marieke Kodde de originaliteitsprijs voor beste Halloween outfit, door te verschijnen in een duistere baljurk, op de voet gevolgd door haar ridder Willow en won Erika van der Ham een boeket voor de mooiste uitdossing en mooist pukkel van die dag . Meerdere deelnemers kwamen die dag in originele outfits waardoor het voor de jury best moeilijk was om een winnaar te kiezen.

Zondag

De dikke mist op zondagochtend maakte de hele Halloween sfeer van dit weekend compleet. De mist was zo dik dat het onmogelijk was voor de jury om hond van schaap te onderscheiden. De wedstrijd voor de klasse 1-12uur werd uitgesteld en iedereen duimde (of toverde) dat de mist maar weg mocht trekken. Wat later is de eerste handler toch van start gegaan en kon zowel deze klasse als klasse 1-6 uur achter elkaar doorgaan. In klasse 1-12 uur werd Jolyn Voois met Tet eerste, werd Anita Koopman met Wicka tweede en kwam Anita Koopman met haar hond Lilly ook nog eens op de derde plek.

In klasse 1-6 uur werd Peter Lankhuizen met Cain wederom eerste, waardoor hij dit weekend met 2 bekers naar huis mocht gaan, werd Carla van Rijn met Clanned tweede en mocht Marco de Jong met Wisp de derde prijs mee naar huis nemen. Die ochtend werd handler Jetske Diets het meest origineel gevonden met haar bizarre heksenoutfit en het feit dat zij helemaal in haar heksenrol op ging, ze was dan ook zeer overtuigend en had als bewijs van haar hekserigheid ook nog eens een spin in plaats van een hond meegenomen om de trial mee te lopen. De organisatie stak daar echter een stokje voor, waardoor ze toch haar hond tevoorschijn moest toveren om haar run te lopen.

Tussen de middag, tijdens de prijsuitreiking kneep de organisatie hem. Dikke mist omhulde het trialveld waardoor men letterlijk geen hand voor ogen meer kon zien. Even leek het erop dat de klasse 2 wedstrijd voor die middag moest worden afgelast, de Halloween entourage was hiermee compleet, maar het zou toch wel zonde van de wedstijd zijn. Maar toen trok het toch weer open en kon de strijd alsnog beginnen.

De handlers in deze klasse kregen een nieuwe uitdaging, althans in ieder geval wat betreft de Noordwijk trials. In plaats van 5 schapen werden er slechts 3 opgezet, waardoor de schapen wat sneller liepen, maar ook meer trek hadden richting de opzet en afvoer pen. In plaats van een shed volgde er dus een single wat toch ook weer flink pittig kan zijn, met name voor de minder ervaren honden en handlers.

Het meeste succes met deze situatie hadden Joop Bouwmans met Bowmore die eerste werd, Loek Geerlings met Queen plaatste zich tweede en op de derde plaats won Joop Boumans ook nog eens met Craigellachie. Erika Ham kwam met rok en hoed als winnaar uit de bus voor de meest originele Halloween outfit, er werd soep gegeten, nagepraat, nog wat gedronken en met de eerste schemer vertrokken de laatsten van het veld.

Nawoord

Noordwijktrial wil iedereen bedanken die een steentje bijgedragen heeft aan een leuke weekend met een goede sfeer. En aangezien je alleen met zijn allen een goede sfeer kan maken bedanken we hiermee dus iedereen aanwezig op de Halloween trial!

Speciale dank gaat uit naar onze sponsors voor dit evenement;


naar de foto pagina

Halloween Trial 2015

Gelukkig hebben we de foto's nog!!

 ConradM Productions 2015 ConradM Productions 2015 ConradM Productions 2015 ConradM Productions 2015 ConradM Productions 2015 ConradM Productions 2015 pup 10, reu, 6 weken oud - ConradM Productions 2015 ConradM Productions 2015 ConradM Productions 2015 ConradM Productions 2015 ConradM Productions 2015 ConradM Productions 2015 ConradM Productions 2015 ConradM Productions 2015 ConradM Productions 2015 ConradM Productions 2015 ConradM Productions 2015 ConradM Productions 2015 ConradM Productions 2015 ConradM Productions 2015 ConradM Productions 2015 ConradM Productions 2015 ConradM Productions 2015

Uitslagen

zaterdag 31 oktober & zondag 1 november 2015

zaterdag

Klasse 1-6

 1. Ludya Smit-Woning -Lizzy 87(47)
 2. Peter Lankhuijzen -Cain 86(47)
 3. Fred Dekkers - R.R.McGlenmore 84(48)

Klasse 1½

 1. Jetty Roos - Flo 93(47)
 2. Arianne van Beelen - Puck 82(45)
 3. Saskia Boelens - Wyatt 65(43)

Klasse 2

 1. David Maree - Ace 92(46)
 2. Ellen Lagerveld - Kanly The Big Saren 91(47)
 3. Loek Geerlings - Queen 90(47)

zondag

Klasse 1-12

 1. Jolyn Voois - Tet 87(45)
 2. Anita Koopman - Wicka 80(33)
 3. Anita Koopman - Lilly 74(37)

Klasse 1-6

 1. Peter Lankhuijzen - Cain 87(42)
 2. Carla van Rijn - Clanned 84(46)
 3. Marco de Jong - Wisp 83(43)

Klasse 2

 1. Joop Boumans - Bowmore 85(44)
 2. Loek Geerlings - Queen 84(42)
 3. Joop Boumans - LB Craigellachie 80(44)