Wedstrijdclinic met Susanne Lejuez

gepubliceerd op 2017-10-19

Op 15 december 2017 zal Susanne Lejuez naar Noordwijk komen om een wedstrijdclinic te geven. Op deze dag zal je gaan werken aan het verbeteren van je wedstrijd techniek. Je zal in de ochtend een wedstrijd parcours lopen waarbij Susanne je zal jureren en een aantal verbeterpunten zal noteren. Deze punten zullen na de run gezamenlijk besproken worden. Tevens zal er ingegaan worden op de jurering en de reden van eventueel puntenverlies en hoe dit in de toekomst te voorkomen.'s Middags krijg je de kans om de gegeven tips toe te passen op het wedstrijdparcours.

deze clinic is vol, wel houden we een reservelijst bij

Dit is geen wedstrijd, al worden er wel punten gegeven zal er geen klassement opgemaakt worden.

Deze clinic richt zich voornamelijk op het lopen van een wedstrijd parcours. Daarvoor is het belangrijk dat deelnemers ten minste een parcours op klasse 1-6 uur of hoger kunnen lopen en dat de hond bestuurbaar is.

Over Susanne

Susanne Lejuez is al sinds jonge leeftijd bezig met het trainen van honden. Voordat ze zich volledig op haar passie schapendrijven richtte was zij ruim 8 jaar trainer van blindengeleidehonden. Ze verbreedde haar kennis door vele cursussen te doen. Zo behaalde ze de papieren voor instructeur en begeleiding probleem gedrag hond. Daarnaast deed ze met haar honden vele andere hondensporten. Toch werd al snel duidelijk dat in het schapendrijven haar passie lag en is zij hier dan ook uiteindelijk in verder gegaan.

Begin 2006 is Susanne naar Ierland en later naar Schotland verhuisd waar ze gewoond en gewerkt heeft als contract shepherd. Hoewel ze hiervoor al was begonnen met schapendrijven was de periode waarin ze werkzaam was als contract shepherd een grote leerschool voor haar. In 2007 deed ze voor het eerst mee aan de Irish National en plaatste ze zich meteen als 8e in het Irish Team. Ze was hiermee de eerste vrouw ooit die Ierland vertegenwoordigede met haar hond Shep(Cap). Na een periode van vijf jaar in Ierland en Schotland te hebben gewoond en gewerkt kwam Susanne eind 2010 terug in Nederland. Ook op Hollandse bodem besloot ze mee te doen aan de competitiewedstrijden en won ze dat jaar de Dutch National DSDS met haar hond Eryri Jaff. Tevens plaatste zich dat seizoen ook voor het Nederlandse Team dat in Heteren bij het EK uitkwam. Zij en haar hond Eryri Jaff behaald de finale en eindigde als 6e waar zij ook als ‘Best Female Handler’ van dat jaar werd betiteld.

Susanne haar trainingsmethoden staan sterk in het teken van je hond begrijpen. Ze gelooft in een samenwerking met je hond, om te kijken naar de hond om vervolgens de motivatie van de hond te begrijpen. Hierdoor creëer je inzicht in het gedrag en ben je beter in staat om het beste uit je hond te halen. Susanne loopt al enige jaren met verschillende honden op het hoogste niveau, allen zelf van begin tot eind getraind en weet uit elke hond het beste te halen. Ze gelooft in het werken met respect, voor zowel honden als schapen. Susanne geeft door heel Europa clinics en is een veel gevraagde jury in zowel binnen als buitenland. Aan huis geeft zij privé lessen aan handlers in verschillende stadia van training voor zowel beginners als voor de meer gevorderde handler.Maar het echte ouderwetse herderswerk is nog niet verloren gegaan. Samen met haar partner Wim zijn ze door het hele seizoen veel te vinden op de Veluwe waar ze als herder met de kudde schapen en haar honden aan het werk is.

Enkele prestaties tot zover behaald

Aanmelden

De kosten van de clinic bedragen €80,- dit is inclusief koffie, thee, versnapering en lunch. Er zijn totaal 10 plekken beschikbaar. Deze clinic zal de gehele dag duren. Introducé €50,- dit is inclusief koffie, thee, versnapering en lunch. (max 1 per deelnemer)

Aanmelden kan via clinic@noordwijktrial.nl. Vermeld hierbij 'Wedstrijdclinic Susanne Lejuez', Naam handler, naam hond en een korte introductie. Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met verdere informatie.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze clinic specialist Jantine Geerlings.

Deelnemers aan deze clinic kunnen zich meteen inschrijving voor de Christmas Trial.

Wanneer
2017-12-15 - 2017-12-15
Waar
Varkensbos, Noordwijk
Varkensboslaan Noordwijk

Wedstrijd Clinic Susanne Lejuez

Gelukkig hebben we de foto's nog!!

Gezamelijk de resultaten bespreken  - Noordwijktrial 2017 De lunch pakketjes  - Noordwijktrial 2017 Tasjes voor de Lunchpakketten  - Noordwijktrial 2017 Deelnemers mogen mee jureren.  - Noordwijktrial 2017 Koiek, Snoep en Chocolade  - Noordwijktrial 2017 Deelnemers mogen mee jureren.  - Noordwijktrial 2017 Kerstboom & Koffie  - Noordwijktrial 2017