Christmastrial in het Border Collie Nieuws

gepubliceerd op 2018-02-25

In de februari 2018 editie van het Border Collie Nieuws, het clubblad van de Border Collie Club Nederland stond een mooi artikel over de Christmas Trial 2017 en de NewYearTrial 2018

NewYearTrial in het Border Collie Nieuws

gepubliceerd op 2018-02-25

In de februari 2018 editie van het Border Collie Nieuws, het clubblad van de Border Collie Club Nederland stond een mooi artikel over de Christmas Trial 2017 en de NewYearTrial 2018

Clinics Roy Terpstra

gepubliceerd op 2018-01-28

Na het succes van de clinic die Roy Terpstra op 4 & 5 november j.l. bij ons gegeven heeft hebben wij hem voor komend jaar voor 3 weekenden uitgenodigd om in Noordwijk een clinic te komen geven

Updates op de website

Nieuwe dingen

gepubliceerd op 2017-12-27

Vandaag zijn er een aantal nieuwe dingen te vinden op onze website; de fotos van de Chiristmastrial en de Clinic met Susanne Lejuez staan online. Ook proberen we vanaf nu af aan wat meer te laten zien wat er achter de schermen gebeurt bij Noorwijktrial.

Jury Valentine Trial 2018

gepubliceerd op 2017-12-27

De jury voor de Valentine Trial 2018 is bekend, Pim Visscher komt op 17 & 18 februari a.s. naar Noordwijk om de Valentine Trial te jureren

Wedstrijden 2018

gepubliceerd op 2017-11-21

Ook in 2018 zal Noordwijktrial weer een aantal wedstrijden schapendrijven in de Klasse 1, 1½ & 2 in Noordwijk organiseren. Om iedereen een kans te geven in te schrijven hebben wij deze alvast op de agenda gezet. Voor iedere wedstrijd staat nu al vast wanneer de inschrijvingen openen en sluiten zodat jullie deze alvast in je agenda kunnen zetten.

Christmastrial in het Border Collie Nieuws

een mooi artikel over de Christmastrial 2016 in het Border Collie Nieuws

gepubliceerd op 2017-02-14

In de februari 2017 editie van het Border Collie Nieuws, het clubblad van de Border Collie Club Nederland stond een mooi artikel over de Christmastrial 2016

Leuke dingen

bij de Once Upon a Time in the West Trial

gepubliceerd op 2016-08-08

Een wedstrijd zonder shop is maar een saaie boel, vandaar dat ook dit keer de Border Collie Shop aanwezig zal zijn. Naast de Border Collie Shop zullen op zaterdag Daphne en Andrea van Vrolijke Schapen aanwezig zijn. Zij verkopen diverse leuke producten van (gevilte)wol, daarnaast zullen zij ook gedurende de dag hun kunsten in het vilten tonen. Op zondag zal Renske Verwoerd met haar pastel tekeningen aanwezig zijn.

Catering op WT Qualifier

Alles voor 1 euro, gelukkig dat er koffie is

gepubliceerd op 2016-04-18

Afgelopen weekend heeft Noordwijktrial de catering verzorgt op de WT Qualifier 2 van de Dutch Sheep Dog Society in Boijl. De DSDS vind het belangrijk dat er op haar wedstrijden catering aanwezig is maar kan en wil dit niet in eigen beheer verzorgen.

ValentineTrial in het Border Collie Nieuws

een mooi artikel over de Valentinetrial 2016 in het Border Collie Nieuws

gepubliceerd op 2016-04-01

In de april 2016 editie van het Border Collie Nieuws, het clubblad van de Border Collie Club Nederland stond een mooi artikel over de Valentinetrial 2016

Stormloop op inschrijvingen!!

Christmastrial 2015 & NewYearTrial 2016 in recordtijd VOL

gepubliceerd op 2015-11-07

De inschrijvingen voor de Christmastrial 2015 & NewYearTrial 2016 zijn op 7 november om 0.00uur open gegaan, binnen 15 minuten hadden de eerste 6 handlers zich al ingeschreven. De rest van de runs was in iets meer als 10 uur daarna uitverkocht.

Halloweentrial 2015

Het verslag

gepubliceerd op 2015-11-03

Terwijl de rijp nog aan de spinnenwebben hing, de ratten hun laatste passen van hun nachtelijke strooptochten zetten en er hier en daar nog het mysterieuze geroep van een uil te horen was (of was het een houtduif, dat kan ook) stond midden op het trialveld een heks, in lange zwarte jas en hoge punthoed. Zij was duidelijk de opperheks, die haar medeheksen en vazallen vertelde hoe zij de duivelse bokken door de poorten van de onderwereld moesten leiden. De hellehonden stonden trillend van opgewondenheid aan de kant te kijken hoe heksen, toverkollen en ander gespuis zich voorbereiden op een helse rit, met gevaar om over giftige zwammen te struikelen en gebeten te worden door spinnen, die uit de zwarte aarde op hekken en palen omhoog gekropen waren. Nog een heks maakte haar entree. Zij sprak het gespuis persoonlijk aan met het bloed op de lippen, mysterieus, iedereen in twijfel achterlatend wat of wie zij die ochtend als ontbijt genuttigd had. We zagen een kerel zonder vel, had de toverkol zijn poezelige huidje opgegeten, of was er iets anders gebeurd? En wie was die kerel in die jurk die ook aan de startpaal verscheen? Het was een raadsel, zoals alles die dag! Terwijl in de boshut een ketel vol groene smurrie pruttelde en kindervingertjes werden gekookt, deden duistere figuren uit het schimmenrijk moedige pogingen om de spleethoevige beesten met gele ogen door het rijk te leiden. De beesten deden allerlei pogingen om aan de nazaten van Cerberus te ontsnappen, bang voor hun lot, om voor eeuwig in het diepste duister gevangen te worden. Tevergeefs, hun lot was bezegeld. De opperheks mompelde en krijste vanuit haar heksenkeet wat goed was en beter kon, wat nauwkeurig in de analen der heksen werd bijgeschreven door een witte feeks die naast haar zetelde. Een andere feeks die geprobeerd had om haar toverkolligheid te verbergen onder gepeupel-kledij, toverde met vage toverspreuken wat gifbekers uit haar mouw, sjouwde met toverketels en wenste iedereen succes. De magie was niet van de lucht en zelfs de overvliegende vogels werden er een beetje raar van. (het leek toch echt even of die ene buizerd van plan was om midden in een run midden op het veld te landen.) Goed, tot zover de mystiek.

Sleutelhanger in Prijzenpakket Halloweentrial 2015

fairtrade product van de wereldwinkel

gepubliceerd op 2015-10-27

In het prijzenpakket voor de Halloweentrial zit een leuke schaapjes-sleutelhanger, deze hebben wij gekocht bij de wereldwinkel.

Het doel van een wereldwinkel is om met de verkoop van fairtrade producten een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de leefomstandigheden van de producent. Deze schaapjes-sleutelhanger is daar een voorbeeld van, fairtrade gemaakt en komt uit Mexico.

Voor meer informatie over onze partner de wereldwinkel Katwijk klik hier

Halloweentrial 2015 binnen 2 dagen vol!

gepubliceerd op 2015-08-25

Binnen twee dagen na opening van de inschrijving voor de Halloweentrial 2015 is deze vol. Op dit moment worden alle inschrijvingen die nog binnen komen op de reservelijst geplaatst, mocht er iemand uitvallen zal de eerste op de reservelijst een bericht ontvangen voor inschrijving.

Best Female Handler Award

Esther de Jong wint Best

gepubliceerd op 2015-01-05

De 'Best Female Handler' award ging naar Esther de Jong, omdat zij zelf de bij deze award horende prijs sponsorde heeft zij deze afgestaan aan Manja Copier die een heel terechte 2e plaats in de ranking voor deze award had veroverd.

Opzetten Groene Hart Trial

Noordwijktrial helpt Groene Hart Trial met opzetten

gepubliceerd op 2014-09-20

Morgen zal Noordwijktrial de opzet bij Groene Hart Trial 2014 begeleiden.De organisatie van de Groene Hart Trial vind het belangrijk dat iedere deelnemer een eerlijke kans krijgt en dat de schapen netjes behandeld worden, hiervoor is een goede opzet onontbeerlijk.

Als een schaap over het hek is

gepubliceerd op 2014-09-28

Als organisatie van een wedstrijd kun je alles onder controle hebben maar soms gaat het wel eens mis. Het kan zo voorkomen dat een hond niet helemaal goed achter de schapen komt waardoor deze kans zien terug te keren naar hun vriendinnetjes in de opzet pen. Soms gaat dit rustig en kunnen de opzetters de schapen van de pen houden waarna de handler de kans krijgt om zijn run af te maken. Soms heeft, zoals op deze foto, een van de schapen wel heel erg veel zin om terug te gaan.